Hosting seçimi ve kavramı, bütün web içeriklerinin ve proje yazılım dosyalarının, iyi bir internet bağlantısıyla gün boyu hizmet veren sunucular üzerinde barındırılması anlamına gelmektedir. Yeni bir web projesi yayınlamak isteyen kişiler, projenin yapısına göre en uygun olan hosting paketini seçmeleri gerekmektedir. Yayınlanan projede ihtiyaçların doğru bir şekilde belirlenebilmesi, yüksek performanslı ve kesintisiz bir şekilde yayınlanması fırsatını verecektir. Bu noktada web projesinin veri tabanı, yazılım dili, açılan e-posta, tahmini trafiği, kontrol paneli ve içerik çeşitliliği gibi özellikler dikkate alınarak uygun hosting seçimi yapılmalıdır.
İçindekiler
Hosting Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Hosting seçimi yaparken dikkat edilecekler, web projelerini yayınlamak isteyen kişiler tarafından sıklıkla araştırılan konular arasındadır. Hosting seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar açıklanacak olursa, şu şekilde sıralanabilir;
Hosting Seçiminde Web Sitesi Barındırma Adedi Nedir?
Hosting seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken özelliklerden birisi, web sitesi barındırma adedidir. Bu özellik hosting paketlerinin en temel özelliği olarak bilinir. Bütün hosting paketlerinde sınırlı sayıda barındırma limiti bulunduğu gibi sınırsız hosting paketleri de bulunmaktadır. Sınırsız hosting paketlerinden birini seçerek, limitsiz web sitesi hizmeti olanağına sahip olunabilir. Yayınlanan web projeleri için ya da daha sonra yayınlanması düşünülen web projeleri için ayrı ayrı hosting kullanımı tercih edilmesi yerine, sınırsız hosting paketlerinden birine sahip olarak ekstra bir ücret ödemekten kaçınılabilir. Bu noktada bütün web projeleri tek bir hosting paketi üzerinden yayınlanabilmesi mümkün olur.

Hosting Seçiminde Yüksek Performans Elde Edebilmek İçin Disk Ve Ram Seçimi Nasıl Olmalıdır?
Web projelerinin performansının iyi olması, başarılı olmasını sağlayacaktır. Bu bilgiden hareketle bir hosting paketi seçerken performans ve hız konusunda bir değerlendirme yaparak seçimin gerçekleştirilmesi gerekir. Performansı iyi ve hızlı bir hosting tercihi yapmak isteniyorsa, 2 kritere dikkat edilmesi önemlidir. Bu kriterler disk ve ramdır. Hosting paketinin SSD disklere sahip olması gerekir. Bu diske sahip olunması ile daha sağlam ve hızlı bir kullanım sağlanabilir. Hosting paketinin kaç GB ram kullanımına izin verdiği de, site performansının arttırılması açısından oldukça önemlidir. Bu noktada ECC ram tercih edilebilir.
Hosting Seçiminde Linux Ve Windows İşletim Sistemi Seçimi Nasıl Olmalıdır?
Hosting sistemlerinde işletim sistemleri ikiye ayrılmaktadır. Bu sistemler, linux işletim sistemi ve windows işletim sistemi olarak açıklanabilir. Web projeleri için işletim sistemi seçimi yaparken, projenin yazılım diline uygun bir şekilde karar verilmesi gerekir. Bu noktada linux hosting, .PHP altyapısında olan web projeleri için uygundur. Windows hosting ise .ASP, .NET alt yapısında olan web projeleri için uygun olmaktadır.
Hosting Seçimi Yapıldığında Esnek Ve Pratik Kontrol Panelinin Nasıl Olması Gerekir?
Web projeleri için hosting seçimi yapıldıktan sonra, projelerin kolay ve hızlı bir şekilde yayınlanabilmesi için ve istenilen şekilde yönetebilmek için sahip olunan kontrol panelleri kontrol edilmelidir. Hosting yönetiminde iyi olarak öne çıkan kontrol panelleri, Plesk Panel ve cPanel olarak bilinmektedir. Sahip oldukları özellikler açısından esnek ve pratik bir hosting yönetimi sunmaktadır. Türkçe arayüz ve gelişmiş özellikleri ile hosting paketlerine sahip olan kişilere oldukça faydalı olmaktadırlar. Plesk Panel ve cPanel özelliğine sahip bir hosting paketini satın alınması, yönetim kolaylığı sağlar ve fazla panel lisansları ödemeyi engeller.

Hosting Seçiminde Kesintisiz Sunucu Alt Yapısı İçin Veri Merkezi Seçimi Nasıl Olmalıdır?
Hosting paketleri ile sağlanan hizmetler, gelişmiş özelliklere sahip sunucular ile sağlanmaktadır. Hizmetlerin verilmesini sağlayan sunucular, fiber internet altyapısına sahiptir ve gelişmiş teknolojiler ile oluşturulmuştur. Ayrıca kesintisiz bir şekilde gün boyu hizmet verilmesini sağlayan, veri merkezlerini içerisinde bulundurmaktadır. Bu veri merkezleri özelliklerine göre farklı sertifikalara sahip olabilmektedir. Açıklanacak olursa, metrekaresi, internet bant genişliği, iklimlendirme özelliği ve güvenlik alt yapısına göre farklı sertifikalara sahip olabilmektedirler. Bu sertifikalar, TIER I, II,III,IV olarak bilinir. Web projeleri için hangi hosting seçilmeli konusunda araştırma yapan kişiler, hosting paketinin sunucu altyapısının hangi veri merkezine sahip olduğuna dikkat etmesi gerekir. Web projeleri için, hızlı, güvenli ve kesintisiz bir hosting paketi satın alınmak isteniyorsa, TIER III veri merkezli hizmet sunan sunuculara sahip paketler tercih edilmesi önerilmektedir.

Odeaweb ile Yüksek Performans Sunan Hosting Paketlerini Deneyimleyin
Blog sitenizden e-ticaret sitenize kadar tüm web projeleriniz için Odeaweb tarafından sunulan hosting paketlerini deneyimleyebilirsiniz. Sadece web sitenizi hayata geçirmek için değil aynı zamanda dijital projelerinizde kullanmak için farklı sanal sunucu paketlerini de deneyimleyebilirsiniz. Uygun fiyatlı, güvenli ve yüksek performans ürünü hosting paketleri ile dijital projelerinizi gerçeğe dönüştürün!