Markanızın Otoritesini Geliştirmenin 12 Yolu
Sektörünüzde öne çıkmakta sorun yaşıyor olabilirsiniz. Pazar payı söz konusu olduğunda otorite bakımından sizden önde olan rakiplerinize yetişmek için marka otoritenizi arttırmanız gerekir.
Bu makalede “Markanızın Otoritesini Geliştirmenin 12 Yolu” konusunu işleyeceğiz ve markanızın otoritesini geliştirmek adına ipuçları vereceğiz.
Markanızın Otoritesini Geliştirmenin 12 Yolu
1) Teknik İnceleme Yayınlayın
Teknik incelemeler, okuyuculara belirli konularda eğitmek için yazılmış, araştırmalara dayalı belgelerdir. Üzerinde markanızın imzası olan iyi bir teknik inceleme oluşturarak endüstrinin sosyal kanallarına göndermeyi deneyebilirsiniz. Bu sayede, profesyonelliğinizi ilgilendiren konuda teknik araştırmalar yaptığınızı gösteren belgeler elde etmiş olursunuz. Bu belgeler, birer birikimdir ve gelecekte mutlaka sizler için birer fayda olarak geri dönecektir.
2) E-Kitap Yazın
Markanızı ilgilendiren bir konuda profesyonelseniz bu konuda bir e-kitap yazmayı da düşünebilirsiniz. E-kitaplar sayesinde, konu hakkında hiç bilgisi olmayan birinde sağlam birikimler oluşturabilirsiniz. Bu e-kitapla bir yerlere gelen insanların bazıları kitabı referans olarak gösterse bile gelecek süreçte size faydalı olacaktır. Bu kitabı kendiniz de yazabilirsiniz, bir yazar kiralayarak ona da yazdırabilirsiniz. Ancak kesinlikle verimli bir e-kitap oluşturduğunuzdan emin olmalısınız.
3) İnografik Oluşturun
İnografikler, bilgilerin görsel sunumla verildiği bir paylaşım biçimidir. Bu inografikleri kullanarak akılda kalıcı bilgiler hazırlayabilirsiniz. Bunları sosyal medyada insanlara göstererek bazı konularda insanların bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz. Tabii ki, bu görsellere markanızın imzasını atmayı da unutmamalısınız.
4) E-Posta Kursları Verin
Eğitici e-posta kursları, ücretsiz olduğu gibi potansiyel müşteriler için oldukça ilgi çekicidir. Bu marka otoritesi oluşturmanın harika bir yoludur. Ek bir avantaj olarak ise, geleneksel e-posta yönetim hizmetleri gibi teknik gerektiren özel kurslar vermeyi de deneyebilirsiniz. Teknolojiyle hâlâ barışamamış insanlar için ilgi çekici bu kurslar, teknoloji dünyasına sizin markanızla atılacağından size büyük bir katkısı olacaktır.
5) YouTube Kanalı Oluşturun
İnsanlar artık bilgisayar başında yemek yerken bile YouTube videoları izliyor. Kaliteli videolar hazırlamak için bir servete ihtiyacınız yok. Kaliteli, bilgilendirici ve ilgi çekici videolarla dolu bir marka kanalı oluşturarak işletmenizin yavaş yavaş tanınmasını sağlayabilirsiniz.
6) Podcast Yayınları Yapın
Podcast’ler, basit olmalarına rağmen oldukça popülerlerdir. İnsanlar, bir şeyle ilgileniyorken bile bu podcast’leri dinleyerek bir konu hakkında bilgi edinmeyi ya da sadece eğlenmeyi amaçlarlar. Özellikle uzun yolculuk yapan dinleyiciler arasında podcast’ler çok popülerdir. Vakit kaybeden ticarî markanızın imzası olan bir podcast yayını başlatın ve potansiyel müşterilerin zihinlerine her seferinde doğrudan erişebilin. Podcast’ler, karmaşık olmamalıdır. Hazırlayacağınız yayınları, insanlar dinlerken keyif alabilecek şekilde basite indirgeyerek hazırlamalısınız.
7) Sosyal Medyada Oluşturulan Yarışmalara Sponsor Olun
İnsanlar eğlenerek para kazanmayı sever. Bu yüzden sosyal medyadaki oyun turnuvaları gibi yarışmalar çok fazla ilgi çeker. Bu tür yarışmalara belli ödüllerle sponsor olarak markanızın bilinirliğini ve otoritesini arttırmayı sağlayabilirsiniz.
8) Etkinliklerde Konuşmacı Olun
İşletmenizi akranlarınızla dolu bir odada uzman statüsüne koyarak konuşma yapmak için başvurabilirsiniz. Profesyonel olduğunuz konuda oluşturulan etkinliklere katılarak bilgi vermek için konuşmalar yapabilirsiniz. Bu hem piyasada olduğunuzu herkese duyurur hem de verimli bir konuşmayla işletmenize müşteri çekebilirsiniz.
9) Etkinliklere Sponsor Olun
Oturumlara ve etkinliklere hediyelerle sponsor olmayı deneyebilirsiniz. İnsanlar, eğlenmek ya da bilgi almak için gittiği etkinliklerde güzel sürprizlerle karşılanmayı severler. Bu gibi etkinliklere sponsorluk başvurusu yaparak işletmenizi ilgilendiren konularda insanlara hediye vermeyi deneyebilirsiniz. Yüksek katılımlı bir etkinlik seçerek ne gibi konularda sponsorluk sağlayabileceğiniz hakkında etkinlik organizatörüyle konuşabilirsiniz.
10) Etkinliklerde Gönüllü Olun
Etkinliklerin gücünden mümkün olduğu kadar yararlanmalısınız. Etkinliyi iyi yönde etkileyecek şeylere yardımcı olmayı düşünebilirsiniz. Fazla vakit ve kaynak gerektiren bir iş değildir. Bu konuyla ilgilenebilecek bir çalışanınızı bile bu etkinliğe gönderebilirsiniz. Etkinlik sonunda insanlar, hoşgörünüz için ve etkinliğe sağladığınız destekten dolayı markanızla iletişime geçmeyi düşünebilirler.
11) Etkinlik Oluşturun
Bu madde, henüz başlangıçtaki işletmeler için uygun değildir. Bir etkinlik oluşturmak için yeterli zamanınız ve yeterli kaynağınız bulunması gerekir. Eğer bunlara sahipseniz, ilgili olduğunuz alanda etkinlikler oluşturarak daha fazla insan topluluğunu markanıza çekebilirsiniz.
12) Hayır Kurumlarını Destekleyin
Bir hayır girişimine dahil olmak sadece markanız için iyi değil, aynı zamanda dünya için de iyi bir şeydir. Hayır girişimlerini destekleyerek markanızın hassas olduğu konularda görüş bildirmekten çekinmeyin.
Bu makalede “Markanızın Otoritesini Geliştirmenin 12 Yolu” konusunu işledik ve marka otoritesi geliştirmek hakkında bilgi verdik. Umarız makaleyi keyifle okumuşsunuzdur.