E-Ticaret Websitelerinde Olmazsa Olmaz 7 Özellik
Bir ziyaretçinin, bir websiteyi beğenip beğenmediğine karar vermesi yalnızca birkaç saniye sürer. Çevrim içi mağazanızın hangi içeriği veya öğeyi barındırdığı önemli değil, bir websitenin sahip olması gereken her şey eksiksiz değilse, potansiyel müşterileri büyük ihtimalle kaybedeceksiniz.
Hedef kitlenizin dikkati, websiteye girildiği anda çekilmelidir. Peki, websitenizin pazarlama tekniklerine ve müşterilerin websitenizi açar açmaz görmeyi bekleyecekleri temel website bileşenlerine sahip olduğunu nasıl anlarsınız?
Bu makalede “E-Ticaret Websitelerinde Olmazsa Olmaz 7 Özellik” konusunu işleyeceğiz ve e-ticaret websitelerinde ilk aranan şeylere göz atacağız.
E-Ticaret Websitelerinde Olmazsa Olmaz 7 Özellik
1) Alışveriş Sepeti, Arama Çubuğu ve Müşteri Üyeliği
Bu üç temel özellik, herhangi bir e-ticaret mağazasının en temel özellikleridir. Çoğu zaman websitenin en üstünde konumlandırılırlar. Her işletme sayfasında görülen alışveriş sepeti simgesi olmazsa olmazdır. Ziyaretçilerin ürünleri kaydetmesi ve kontrol etmesi için bir yol sağlamazsanız büyük ihtimalle ürünü almaktan vazgeçeceklerdir.
Oldukça fazla sayıda ürün listeliyorsanız, müşterilerin tam olarak aradıklarını hızlı bir şekilde bulmalarına yardımcı olacak bir arama kutusuna sahip olmalısınız. Ayrıca, ziyaretçilerinizin websiteniz için bir hesap oluşturmalarını sağlamak, geri gelme ihtimallerini oldukça arttıran bir durumdur. Bu sayede, sadece önceki ve mevcut siparişlerini incelemekle kalmazlar, bir istek listesi oluşturabilirler. Ayrıca müşteri üyeliği açan ziyaretçilere bir sonraki alışverişlerinde kullanabilecekleri özel fırsatlar sunabilirsiniz. Bu, ziyaretçilerin müşteri üyeliği açma olasılıklarını arttıracaktır.
2) Harekete Geçirici Mesajlar
Oldukça küçük ve işlevsiz gibi görünen pazarlama teknikleri, çoğu zaman bir satışın gerçekleşmesinde büyük etkiye sahip olurlar. Müşterileri yönlendirmek, atlamamanız gereken bir adımdır. Özellikler müşteri üyeliği açıp, ürün satın alanlar için ilgilenebileceği ürünler göstermek ve indirim vermek, satışları arttıracaktır. Bunun gibi harekete geçirici mesajlar, müşterileri yönlendirerek ilgi alanlarına uyan ürünleri satın alma olasılıklarını arttırır. Tüm müşteriler ihtiyacı olanı alıp çıkmaz. Bazıları alışveriş yapmayı sevebilir ve ilgi alanlarına uygun ürünleri karşılarına çıkarıp, indirim sunmalısınız.
3) Logo
Bir logo, markanız ve temsil ettiğiniz şeyin sembolüdür. Herkesin işletmenizi ilişkilendireceği görsel imajdır. İlk izlenim, e-ticarette çok önemlidir ve bu konuda şirketin logosu da kritik bir pazarlama aracıdır.
Website tasarımı, her zaman en önemli kısım değildir. Önemli olan işletme logonuzu oluşturmak ve bu logoyu fark edilebilir, akılda kalıcı kılmaktır. Bir logo yalnızca bir müşteriyi markanıza çekmekle kalmaz, aynı zamanda müşterilinize şirketinizin güvenilir olduğuna dair hisler sunar.
4) Fırsatlar, Özel Teklifler ve Ücretsiz Eklentiler
Son fırsatlar, özel indirimli teklifler ve ücretsiz ürünlerin ana sayfanızda listelenmesiyle birlikte markanızın başarısı artacaktır.
Sınırlı teklifler, müşterilerin websitenizi daha sonra tekrar ziyaret etme hissi yerine şu anda satın alma hissini güçlendirir.
Ücretsiz kargo ile müşterileri daha da cezbedebilirsiniz. İnsanların sipariş ekranında “Ücretsiz Kargo” yazısını görmesi bile büyük bir memnuniyet oluşturur. Ücretsiz kargo fırsatını müşterilere gösterdiğinizden emin olmalısınız. Çünkü ücretsiz kargoların maliyeti sizden çıkacaktır ve bu maliyeti reklama dönüştürmelisiniz.
5) Ürün İncelemeleri
Müşteriler son ürün incelemelerini ve çıkacak ürün haberlerini bilmek isterler Bu tür şeyleri görüntülemek için ana sayfanızı kullanabilirsiniz.
Müşterileri bir ürünü bulmak için saatlerce aramaya zorlamak yerine bu ayrıntılara ilk izlenimde dikkat çekmek; yalnızca müşteri memnuniyetini arttırmakla kalmaz, aynı zamanda başarı oranınızı arttırır.
6) İletişim Bilgileri
Herhangi bir soru veya sorun olması durumunda alıcıların satıcılarla iletişim kurabilmesi gerekmektedir. Müşterilere bir destek ekibi sağlamak, yalnızca müşteri hizmetleri becerilerinizi optimize etmekle kalmaz, aynı zamanda müşterilerinizin bu konudaki tüm ihtiyaçlarını karşılar.
Çoğu zaman, 24 saat hizmet veren bir yardım hattı veya anlık çevrim içi sohbet oluşturmak ve her ikisini de ana sayfanızda görünür bir şekilde listelemek, e-ticaret websiteniz için değerlidir.
7) Önemli Bağlantılar
Çoğu e-ticaret websitesindeki sayfanın alt kısmı; ziyaretçilerin erişmesi için araç ve bilgi sağlayan küçük bağlantılar içerir. Bunlar arasında websitenin sertifikaları, ödeme sistemi simgeleri ve sosyal medya bağlantıları da bulunmaktadır.
Websitenizi güvende tutmak için tüm ağ çözümleri simgeleri yayınlamak, müşterilere websitenizde uyguladıkları her işlemin güvenli olduğuna dair güvence verir. Müşterilerin bilgi aradığı diğer bir konu ise websitenizin hangi ödeme yöntemlerini kabul ettiğidir. Bu nedenle kullandığınız ödeme sistemi altyapısının logosunu da websitenizde barındırmalısınız.
Bu makalede “E-Ticaret Websitelerinde Olmazsa Olmaz 7 Özellik” konusunu işledik ve e-ticaret websitelerinde atlanmaması gereken maddeleri sıraladık. Umarız makaleyi keyifle okumuşsunuzdur.