7 Adet Çevrim Dışı Pazarlama Stratejisi
Günümüzde pazarlamanın büyük bir kısmı çevrim içi olarak gerçekleşiyor ve çevrim dışı etkileşimlerin hâlâ ne kadar güçlü olabileceğini unutmak kolay hâle geldi.
İnsanlar günümüzde bilgisayar ve mobil cihaz ekranlarının önünde çok fazla zaman harcarken teknoloji, onlara ulaşmanın tek yolu olduğu anlamına gelmiyor. İnsanları websitenize çekmek için çevrim dışı pazarlama stratejilerini kullanmak, çevrim içi ve çevrim dışı dünya için de en iyisini elde etmenize yardımcı olacaktır.
Bu makalede “7 Adet Çevrim Dışı Pazarlama Stratejisi” konusuna değineceğiz ve çevrim dışı pazarlama stratejileri hakkında bilgi vereceğiz.
7 Adet Çevrim Dışı Pazarlama Stratejisi
Çevrim içi pazarlama yöntemlerinin ötesine geçmek ve pazarlamanıza çevrim dışı stratejileri de dahil etmeye başlamak istiyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç seçenek bulunuyor.
1) Websitenizi kartvizitlere basın
İşletmeniz içinde çalışan herkesin website adresini içerek bir kartvizite ihtiyacı vardır. Şirketinizin herhangi bir rütbesindeki bir çalışan, sektörle ilgili biriyle karşılaştığında veya potansiyel bir müşteri ile karşılaştıklarında bu kartvizitleri dağıtmak isteyecektir.
Bu eylem, uygulanması kolay bir yöntemdir. Sizin ve çalışanlarınızın yaptığı ağ oluşturma etkinliklerinin şirketinizin görünürlüğünü artırmada ne kadar yararlı olabileceği konusunda büyük fark yaratan bir harekettir.
2) Üzerinde website adresinizin veya işletmenizin bulunduğu baskılar çıkarın
Ücretsiz markalı kalemler, tişörtler, kırtasiye malzemeleri ve defterler. İnsanlar bu ücretsiz şeyleri çoğu zaman reddetmezler.
Üzerinde websitenizin veya işletmenizin bulunduğu markalı bir kalem, sunduğunuz türden hizmetlere ihtiyaç duyan birilerinin eline geçerse bu kişiler sizinle iletişime geçmeyi düşüneceklerdir. Sırf bu yöntem, websitenize yüzlerce hatta binlerce trafik çekebilir.
3) Sektörünüzle ilgili konferanslara katılın
Sektör ne kadar çevrim içi olursa olsun, hedef kitlenizden biriyle gerçek hayatta tanışmak gibisi yoktur. İşletmenizin potansiyel müşteriyle yüz yüze ne yaptığı hakkında konuşabilmek güçlü bir strateji haline getirilebilir. Websitenize kartvizitler ve ücretsiz ürünler varsa, bunları konferansta dağıtmayı düşünebilirsiniz. Bu sayede insanların evlerine geçtiğinde sizin websitenizi araştırma olasılıkları artacaktır.
4) Sektörünüzle ilgili konferanslarda konuşun
Beklentilerinizi şahsen karşılamak için konferanslara katılmak daha iyisi, o konferanslarda sunum yapacak kişilerden biri olmaktır.
Sunumunuz esnasında websitenizden bahsedebilir ve sunumunuzun en sonunda ise tekrar website bilgilendirmesi yapabilirsiniz. İnsanlar şirketinizin farkına vararak websitenize göz atmayı düşünebilirler (Özellikle güzel bir sunum yapıldıysa).
5) Sektörünüzle ilgili etkinliklerde ve organizasyonlarda bulunun
Potansiyel müşterilerle şahsen tanışmak için büyük konferanslara gitmek zorunda değilsiniz. Bulunduğunuz bölgede gerçekleşen sektörle ilgili gelişmeleri ve organizasyonları araştırın. Uzmanlığınızı ilgilendiren ve oradaki izleyiciler için değerli olabilecek konular bulunuyorsa, bu konuda hakkında konuşmalar yapmayı düşünebilirsiniz.
Sunum yapmaya karar verdiyseniz sunum sırasında işletmenizden ve websitenizden bahsetmek, insanlara websitenizi tanıtma şansı verir ve daha sonra website bulabilmelerini kolaylaştırmak için insanlara ücretsiz olarak kartvizit dağıtmayı deneyebilirsiniz.
6) Yerel kuruluşları destekleyin
Yerel bir işletmeniz varsa kullanışlı bir yöntem ise yerel kuruluşları desteklemektir. Bulunduğunuz bölgedeki sponsorluk alan veya bir bağış için teşekkür olarak websitenizden bahsedecek yerel ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlara ve diğer kuruluşlara yatırım yapmayı düşünebilirsiniz.
Bu sayede yerel kuruluşlar marka adınızı iyi bir amaç ile ilişkilendirerek yaptığı iyiliklere sizin de dahil olduğunuzu gösterirler. Yerel topluluğun yanı sıra konuyla ilgisi olmayan birçok insanı websitenize çekmenizde büyük başarı gösterebilirler.
7) Kaplamalı vasıtaları kullanmayı düşünün
Her gün trafikte vakit geçiren insanlara işletmenizin tanıtımını yapabilirsiniz. Bir araç yapışkanı veya bu konuda daha da kararlıysanız yolda seyahat eden bir vasıta kiralamayı veya satın almayı düşünebilirsiniz. Bu araçlara websitenizden ve işletmenizden bahseden bir kaplama yaptırarak her gün yolda giden insanlara direkt olarak reklamlarınızı sunmuş olursunuz. Ayrıca rahatsız edici pop-uplar ve zaman kaybettiren videolar yayınlamak yerine bu yöntem çok daha yararlı olacaktır.
Son olarak;
Çevrim dışı pazarlamanın çevrim içi pazarlamaya kıyasla dezavantajı; potansiyel müşterilerinizin nereden geldiğini bilmenin daha zor olmasıdır. Bununla birlikte çoğu website sahibi, websiteye daha fazla potansiyel müşteri çekmenin, insanların oraya nasıl geldiklerini tam olarak bilmesinden daha önemli olduğu konusunda hemfikirdir. Çevrim dışı stratejiden yararlı ziyaretlere dönüşen potansiyel müşteriler kazanmak için çevrim içi varlığınızı tanıtmanın yollarını araştırın ve bunları birer trafiğe dönüştürmenin fırsatlarını kaçırmayın.
Bu makalede “7 Adet Çevrim Dışı Pazarlama Stratejisi” konusuna değindik ve çevrim dışı pazarlama stratejileri hakkında bilgi verdik. Umarız makaleyi keyifle okumuşsunuzdur.