İnternette Mağaza Açmak Ne Kadar Mantıklı?
Son zamanlarda teknolojinin gelişmesiyle de beraber insanların alışveriş yapma şekli büyük ölçüde internete taşındı.
İnternetin gelişmesiyle fiziksel olarak bir mağazası bulunan her işletme, bir website kurarak ürünlerini internet sayesinde satabilir. Bir çevrim içi mağaza aracılığıyla satış yapmak; müşteri sayınızı arttırmanın ve rahatlığa değer veren müşterilerden daha fazla satış elde etmenin kolay bir yoludur.
Yeni işe başlayan herkes ise, peşin maliyetlerden tasarruf edebilir ve bir e-ticaret mağazası kurarak çalışma ortamına atılabilir. Bir website kurmanın maliyeti, bir dükkan kiralamak ve fiziksel bir mağazada çalışmak için harcayacağınız maliyetten çok daha düşüktür.
Bu makalede “İnternette Mağaza Açmak Ne Kadar Mantıklı?” sorusuna değineceğiz ve çevrim içi bir mağaza kurmanın size ne gibi faydaları olabileceğinden bahsedeceğiz.
İnternette Mağaza Açmak Ne Kadar Mantıklı?
Ürünlerinizi yalnızca tek bir yerde sattığınızda, ürünlerinizi yalnızca size gelmek isteyen ve size gelebilecek yakınlıkta olan potansiyel müşterilere satmakla sınırlı olursunuz. Bu, kaçırdığınız bir müşteri topluluğu demektir.
Ürün satmak için bir e-ticaret websitesi kurmak için tereddüt ediyorsanız, bu tereddütlerinizi yok edebilecek birkaç maddemiz var:
1) İnsanlar İnternette Daha Sık Para Harcıyor
2017 yılında yapılan bir analize göre, insanlar çevrim içi alışveriş yapmak için 450 milyar doların üzerinde para harcamıştır. Bu sayı son birkaç yılda ise hızla artmaktadır. Çevrim dışı kalan herhangi bir işletme sahibi, bu devasa kârdan payını kaçırmış oluyor.
Bazı müşteriler, yerel alışveriş bölgelerine veya alışveriş merkezlerine gitmeyi bir rutin haline getirmişken, çoğu müşteri artık zaman kazanmak için alışverişini internet üzerinden tamamlıyor. Rakipleriniz ürünlerini orada sunup daha fazla kâr ederken siz bu kârı kaçırmak istemezsiniz.
2) E-Ticaret Website Maliyeti Oldukça Düşük
Bir dükkan açmak ve sağlıklı bir şekilde devam ettirmek için birçok şey yapmanız gerekir. Dükkan kiralamak, personel ücreti ödemek, sertifika almak, fatura ödemek, mobilya ve dekorasyon için para harcamak, bina bakımı için ücret ödemek, temizlik malzemeleri için ekstra para ödemek bunlardan sadece birkaçıdır.
Bütün bunlar çok fazla masrafa neden oluyor ve henüz işinizin tutacağı belli bile değilse bu büyük bir risktir.
Öte yandan, bir websitede ürün satmak, bu maliyetlerin çoğunu ortadan kaldırır. Bir e-ticaret websitesi kurarak elbette web barındırma ve reklam gibi şeyler için ödeme yapmanız gerekecektir. E-ticaret mağazanızın boyutuna bağlı olarak personel kiralamanız da gerekecek. Ancak maliyetler karşılaştırıldığında genel olarak daha az maliyetle daha çok kişiye ulaşmış olacaksınız.
3) Çevrim İçi Alışveriş Kolaylık Sağlar
Özellikle zamanı kısıtlı insanlar, bir mağazaya gitmek ve satın almak istediği ürünler için zaman harcamak istemeyecektir. Bir e-ticaret websitesine çevrim içi göz atmak ve seçim yapmak hem daha hızlı hem de daha kolay olacaktır.
4) Müşteriler Ürünlerinizi Daha Kolay Bulabilir
İnsanların %85’i ürün keşfi ve alışveriş için Google’a başvuruyor. Bir e-ticaret websiteniz olmazsa, potansiyel müşteriler çevrim içi sattığınız ürünleri aramak istediğinde bir sonuç alamayacaklar. E-ticaret mağazanız üzerinden satışa koyduğunuz bir ürün bir sayfada listelendiğinde, Google tarafından dizine ekleneceklerdir. Ürünlerinizin arama sonuçlarında çıkması kolaylaşacaktır.
5) Mobil Alışveriş Trendi
Mobil alışveriş trendleri, şu anda çevrim içi olarak yapılan tüm alışverişlerin neredeyse üçte birinin mobil cihazlardan yapıldığını gösteriyor.
Mobil alışveriş, insanların bir şeyi almaya karar verdikleri anda satın almalarını mümkün kılar. Bu sayede karar verme aşaması daha kısa sürerek ürünü hemen sipariş etme eğilimdedirler. Bu işlem, satış için daha fazla fırsat yaratır.
Bir e-ticaret websitesi oluşturmak, ürünleri çevrim içi satmaya başlamak için yeterli değildir. İnsanların sizi bulması için reklam vermeniz gerekir. Çevrim içi pazarlama, herhangi bir ticari websitenin başarısının önemli bir paçasıdır. Reklam verirken şunlara dikkat etmelisiniz:
• Sosyal medya pazarlaması ile, farklı platformlarda hesaplar açarak ilgili kişilerle etkileşim kurabilirsiniz. Websitenizi takipçilerinize tanıtarak bir sosyal medya varlığı geliştirebilirsiniz.
• İçerik pazarlaması ile, SEO’yu geliştirmek için ve müşterilerinize güven oluşturmak için hedef kitlenize yardımcı olacak kaliteli içerik oluşturabilirsiniz.
• E-posta pazarlaması ile, bir e-posta listesi oluşturarak abonelerinize pazarlama e-postaları ve promosyon teklifleri gönderebilirsiniz.
• Kuruluş pazarlaması ile, internet üzerindeki blogcular ve diğer içerik oluşturucularla ortak çalışarak takipçileri bir satın alma işlemi yaptığında kârdan pay karşılığında ürünlerinizi tanıttırabilirsiniz.
Bu makalede “İnternette Mağaza Açmak Ne Kadar Mantıklı?” sorusuna değindik ve internette mağaza açmanın faydalarından bahsettik. Umarız makaleyi keyifle okumuşsunuzdur ve e-ticaret websiteleri hakkında kafanızda oluşan sorular cevaplanmıştır.