5 Farklı İçerik Pazarlama Fikri
İçerik pazarlaması, websitenize organik trafik oluşturmanın en etkili yollarından biridir. Özellikle e-ticaret mağazaları için marka bilinirliğini artırmak ve ziyaretçileri satın almaya kolayca ikna edebilmenizi sağlar.
İçerik pazarlamasında amaç, doğrudan hedef kitlenize hitap eden yüksek kaliteli içerikler oluşturmaktır. Potansiyel müşterileri belirli başlıklar hakkında bilgilendirerek markanıza sempati beslemesini sağlarsınız.
İyi içerik, daha fazla trafik sağlar. Daha fazla trafik ise daha fazla potansiyel müşteri sağlayacağından satış oranlarınız artacaktır.
Bu makalede “5 Farklı İçerik Pazarlama Fikri” konusuna değineceğiz ve içerik pazarlamayla ilgili 5 farklı fikir sunacağız.
5 Farklı İçerik Pazarlama Fikri
1) Ürün Videoları
Videolar, ziyaretçilerin ilgisini websitenize çekmek için yararlı bir araçtır. Ürün videoları ile marka hikayenizi aktarma ve ürününüzün faydalarını gösterebilirsiniz.
Ürün videoları, size işletmenizin neler yapabileceğini görsel bir şekilde sergileme fırsatı vermektedir. Bu ayrıca, ürününüzü daha fazla insana ulaştırır ve bazı insanlara çekici gözükmenin kolay bir yoludur. Güçlü bir ürün videosu ile hem ürününüz hakkında bilgi verip müşteri kazanabilir hem de markanıza güvenen bir kitle oluşturabilirsiniz.
En iyi ürün videoları genelde izleyicilerin değerleri üzerine kurgulanır. Önce sorun belirtilir, sonrasında ise çözüm olarak kendi ürününüzü sunarsınız. Ayrıca bu videonun uzun ya da aşırı detaylı olmasına gerek yok. Yaklaşık 15 saniyede bile başarılı reklam videoları olabiliyor. Bu konuda yaratıcılığınızı konuşturmalısınız.
2) Sıkça Sorulan Sorular
Özellikle e-ticaret websiteleri, müşterilerin sıkça soruların sorularını (SSS) yanıtlamak için özel bir sayfaya sahip olmalıdır. Bir ürünle ilgili merak edilenleri ve teknik sorunları ele alarak müşteri deneyimini iyileştirmeyi denemelisiniz. Bazı araştırmalar, müşterilerin %55’inin kendilerine tatmin edici bir deneyim garanti eden bir işletmeye daha fazla para harcamaya istekli olduğunu bulmuştur.
Müşteri desteği için kullandığınız (veya kullanacağınız) e-posta gelen kutunuz, sıkça sorulan soruları tespit edebilmek için iyi bir başlangıç noktasıdır. Ayrıca sıkça sorulan soruları tespit edebilmek için websitenizde bulunan bilet sistemini ve sosyal medyadan gelen mesajları dikkate alabilirsiniz. Bunu müşterilerin sürekli sorduğu ortak konuları ortaya çıkararak yapabilirsiniz.
SSS sayfasının amacı, websitenizin ziyaretçilerine hızlı yanıtlar sağlamak ve belirli bir konuda yetkinliğinizi göstermektir. SSS sayfasının bir faydası daha sizi iş yükünden kurtarmasıdır. Sıkça sorulan sorularla yine karşılaştığınızda müşterilerinizi bu sayfaya yönlendirebilirsiniz.
Bu sayfayı kurarken dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri ise aşırı detaylı cevaplar vermemektir. Soru hakkında oldukça yüzeysel fakat soruyu yeterince cevaplayan bir cevap sunmalısınız.
3) Müşteri Yorumları
Tüketiciler, ürünler hakkında dürüst geri bildirimler sağlamalıdır. Bu geri bildirimler yeni müşteriler için oldukça karar belirleyici durumuna girer. Müşteri incelemeleri, marka sadakatini güçlendirmeye ve ürün satışlarını artırmaya yardımcı olabilir. Bu nedenle, içerik pazarlama stratejisi kapsamında müşteri incelemelerine yer vermelisiniz.
Bunu yaparken içeriklerin yorum kısmını kullanabilirsiniz. Ya da müşteri incelemelerine ayrılmış bir sayfa kurabilirsiniz. Her ürün sayfası, potansiyel müşterilerin okuması için müşteri incelemeleri barındırabilir. Bu şeffaflık hem ziyaretçilerinizi etkiler hem de müşteri deneyimini geliştirir.
4) E-Postalar
E-postalar, müşteriler ve markalar arasındaki ilişki boşluğunu kapatır. Yapılan bir araştırmaya göre, e-posta yoluyla pazarlanarak alışveriş yapan insanların, e-posta teklifleri almayan insanlara kıyasla %138 daha fazla harcama yaptığı bulunmuştur.
Websitenize gelen trafik, daha fazla satış için yeni fırsatlar anlamına gelir. Kişiselleştirilmiş e-postalar sayesinde abonelerin blog gönderilinizle ilgilenmesini sağlayabilirsiniz. E-posta listesi abonelerinizin website etkileşimine, konumuna ve satın alam geçmişine göre hedeflenen içerikleri düzenleyerek gönderebilirsiniz.
Bir e-posta pazarlama platformu kullanarak ilk e-postanızı açmayan kişilere güncellenmiş yeni bir e-posta ile otomatik olarak yeniden göndermek üzere bir e-posta göndermeyi planlayabilirsiniz. Bu şekilde markanız daha az çabayla daha çok insanın ilgisini çekebilir.
5) Podcast’ler
Yazılı içerik olmadığı halde podcast’ler ziyaretçilerin markanızın içeriğini tüketmesi için uygun bir ortam hazırlar. Müşteriler uygun olmadığı durumlarda bile kulaklıktan açarak yalnızca dinleyerek kendilerini merak ettikleri konular hakkında geliştirirler.
Ayrıca, podcast dinleyicileri bu sesli metinlere güvenirler. Bir araştırma, podcast dinleyicilerinin %54’ünün reklamı yapılan bir ürünü satın almayı düşünme olasılığının daha yüksek olduğunu bulmuştur. Bu dinleyiciler, podcast sahipleriyle kaliteli ilişkiler kurar ve belirli konularda bilgili insanların kendilerine düşünce liderliği yapmasına izin verirler.
Bir podcast üretirken bölümlerinizin biçimini dikkate almalısınız. Uzmanlarla röportaj yaparak bir konu hakkında daha kesin bilgiler alabilirsiniz. Başarı öykülerinizi vurgulayabilir, başarısız deneyimlerinizi tartışabilirsiniz.
Bu makalede “5 Farklı İçerik Pazarlama Fikri” konusuna değindik ve içerik pazarlamayla ilgili 5 farklı içerik pazarlama fikri sunduk. Umarız makaleyi keyifle okumuşsunuzdur.